Bellas historia är unik och vittnar om en enmans dröm som så småningom utvecklades till en affärsverksamhet i internationell skala.

Allt startade från en dröm när Raimo Sonninen byggde sin första båt år 1970. Han drevs av en äkta passion för båtliv och en viljekraft att hitta sätt att njuta av det ännu mera genomgripande.

Det hände mycket under det följande halva århundradet. Verksamheten utvidgades och utvecklades, samtidigt som materialen och produktionsteknikerna förbättrades.

När du för ut din Bella i vatten, kan du fortfarande förnimma den unga mannens passion. Allt är där det ska vara, varje detalj förstärker upplevelsen.

Den här känslan försvinner aldrig. Du hittar alltid nya sätt att njuta av båtlivet och det är så det ska vara. Du ska kunna njuta av Bella så som det passar för dig, när som helst.

Family in a Bella Boat.

Bella 500BR seats and controls.

Idag syns Bellas långa traditioner i många detaljer som har planerats noggrant med hjälp av våra djupgående kunskaper. Vi vet vad en båtförare kan ha nytta av ute på sjön, när han/hon till exempel njuter av en avslappnande fisketur tillsammans med familjen.

Bella är just så responsiv och bekväm att köra som en båt i den klassen kan vara. Detta gör att du kan njuta av åkturen på ett mer genomgripande sätt. Bella tar dig dit du vill – nästan som om den redan på förhand visste vad som förväntas av den.

Formgivningen är praktisk och det tillgängliga utrymmet har utnyttjats effektivt. Allt har placerats så förnuftigt som möjligt.
Det finns inget onödigt i Bella-båten och det finns inte en enda överlopps kvadratcentimeter.

Vi kan båtliv – det kan vår 50 år gamla och fortfarande framgångsrika affärsverksamhet bekräfta.
Det gör oss speciella, på många sätt.

Bella boat cruising at full speed.

Bella har alltid varit känt för sin praktiska design. Vår verksamhet har grundat sig på den här principen redan i ett halvt sekel. Under den tiden har Bella fått ett stabilt, tillförlitligt rykte om sig att erbjuda de mest smarta lösningarna inom båtliv.

Vår långa erfarenhet av att bygga ändamålsenliga båtar har skapat en stabil grund för vårt utvecklingsarbete. Vi vet vad dagens båtförare kräver och uppskattar, och vi har alltid förbundit oss till att göra vårt bästa för att uppfylla dessa förväntningar.

Som medlem av Nimbus-familjen kan vi utnyttja ännu mer omfattande erfarenhet och resurser när vi utvecklar innovativa båtar som är roliga och användarvänliga, och som ger utmärkt valuta för pengarna. Utbyte av idéer och utnyttjande av bästa praxis hjälper oss att göra Bella till en bättre båt på alla sätt – och därigenom det smartaste alternativet.

Bella boat details, reelings.